Pari vuotta sitten oli paljon univormuhenkisiä jakkuja, en vain löytänyt mistään mitään söpön väristä. Kangaskaupasta löytyi kuitenkin kiva pinkki vakosametti.Kaava on askarreltu osittain sovitusnuken avulla, kaavoitus olikin tämän projektin hauskin osuus, ompeluvaiheessa sensijaan kankaan suuri lycraprosentti kävi vähän hermoille. Tässä vaiheessa käytössäni oli vielä vanha, rakas mutta jo paljon surrannut ja hieman väsynyt kotiompelukone, joka venäytteli saumoja aika tehokkaasti sinnikäästä tukikangastelusta huolimatta.
military1


Saumat on tikattu vaaleammalla langalla, ja kaikki sopivat reunat ompelukoneen koristeompeleella, ajoittain venähtänein lopputuloksin.Jakku on vuoritettu hihoja lukuunottamatta, helmasta vuoritus on irtonainen takakappaleen laskoshässäkän vuoksi. Itseasiassa koko vuoritus ei lopulta ole ihan hirveän siisti, mutta halusin sen kuitenkin, koska muuten puuvillainen kangas ei välttämättä laskeutuisi kovin hyvin alla olevien vaatteiden päällä. Hihan istutuksessa minulla oli pahoja ongelmia, ja olkalinja onkin lopulta vähän liian sisällä. Muistaakseni minulta meni hermot koko takkiin jossain vaiheessa, mutta kun sain väännettyä sen loppuun asti se onkin lopulta pikkuvioistaan huolimatta aika hauska.

pink2

Edessä on hakaskiinnitys isoilla hakasilla, jotka pysyvät kiinni jopa yllättävän hyvin. Kuriositeettina kerrottakoon, että jakun 23 metallinappia maksoivat kankaita enemmän - välillä sattuu näinkin päin. Olin vain tietysti alkuun suunnitellut, sekä Jarnolle mainostanut tekeväni äkkiä uuden takin melkein ilmaiseksi...
<< Takaisin projekteihin
pinksleeve