Kaksi suosikkitakkiani,
2004 & 2005
Punainen villakangastakki talveksi ja musta, paksusta puuvillakankaasta tehty takki loppuvuodeksi.
Inspiraatio punaiseen takkiin on ilmeinen: Nightwishin Nemo-videolla sekä useissa promo-kuvissa esiintynyt takki. Omani on sekä lyhempi että hihoiltaan hieman käytännöllisempi ja 1700-luvun henkinen. Takissa on vuorin alla sekä villavatiini että tuulta hieman pitävä tiivis puuvillakangas, ja se on todella lämmin - välillä melkein liiankin lämmin nykytalveen. Koristeellisten, valmiina ostettujen nyörisolkien alla on takkia varsinaisesti kiinni pitävä piilonapitus.red coat


Talvitakista tuli niin kiva, että halusin heti toisenkin uuden takin samalla kaavalla. Löysin myös täydellisen kankaan, joka pitää jopa pientä tihkusadettakin. Takki on vain hieman pidempi kuin punainen, muuten kaava on sama, kenties hieman tiukemmaksi sovitettu.

Kuvassa väri näyttää harmaalta, mutta on luonnossa hieman kiiltävä musta. Kuvio sattui olemaan juuri sopivan kokoinen peilautuakseen kauniisti selkäsaumoista. Olen pitänyt tätä takkia niin paljon, että vaikka päällyskangas on onneksi vielä suhteellisen hyvässä kunnossa, harmikseni vuori on jo paikoin rikki.
<< Takaisin projekteihin
black coat