Paita, 2005


Löysin joskus aikaa sitten ihanan Laura Ashleyn sisustuskankaan tosi edullisesti. Aikansa kaapissa pyörittyään siitä muodostui lopulta paita, jonka on sanottu mm. muistuttavan vessan seinää - asuntoni vessasta kun löytyy samantyyppistä tapettia, mutta vaaleansinisenä.


Kangas oli hyvin ohutta puuvillaa, joten leikkasin toisen ohuen valkoisen puuvillakankaan alle ja ompelin kappaleet yhtenä tasona. Lopputulos on kivan jämäkkä, ja kerrankin valkoinen paitapusero josta liivit eivät kuulla läpi.
toile1
Harrastan aika vähän printtikankaita, joten kuvioiden kohdistus on aina hyvää harjoitusta - tässä tosin ne ovat onneksi niin vaaleita ja ilmavia että lopputuloksessa eivät saumat  ja muotolaskokset paljon erotu, vaikka niitä paljon onkin. Yritin kuitenkin säilyttää suurimmat, keskeiset kuviot ehjinä. Romanttinen kohtaaminen puistossa sijoittuu takakappaleen yläosaan, jossa se valitettavasti jää yleensä hiusteni alle piiloon, sekä leveisiin hihansuihin.Hempeä kangas sai aavistuksen ryhtiä mustista pitsitereistä, sitä paitsi pidän niin paljon mustaa että pitsi liittää paidan kivasti alaosaan.
<< Takaisin projekteihin

toile2