The Pirates of Thames, 2010
Jarnon serkun hääkutsussa ilmoitettiin toive vieraiden pukeutumisesta merihenkisesti esimerkiksi merirosvoiksi, häitä kun juhlittiin Thamesilla seilaavalla laivalla. Sitä saa mitä tilaa, kuten sanonta kuuluu.

Olin jo toista tilaisuutta varten päättänyt tehdä punaisen 1700-luvun korsetin, jonka projektiselostus löytyy täältä. Muutoin stailaus perustui pitkälti siihen mitä kaapista löytyi, muutamin pikku lisäyksin.

Jarnolla oli tutut 1700-luvun vetimet ja kotoa löytyneitä koruja, asun pääinvestointi on ylellinen silkkihuivi vyötäisillä. Sen muuten päärmäsin loppuun häitä edeltävänä iltana hotellissa. Käyttöön pääsi nyt ensimmäistä kertaa myös Jarnon uusi, komea hattu, joka on tilattu Jas. Townsendilta. Näyttävä hattu toikin asuun kunnon merirosvokapteenin fiilistä. Sivistyneen kokardin peitoksi löytyi vielä brodeerattu pääkallomerkki niitein ja ketjuin somistettuna. Tulipa myös kerrankin esiinnyttyä häissä sänkisenä ja rintakarvat paidankauluksesta tursottaen!

Jarnon asuun olisi toki sopinut sarja pistooleja ja tikareita, kenties miekkakin, mutta arvelimme että ne eivät kenties sopisi Lontoon katukuvaan.

Minun asuni rakentui korsetin ohella mustasta röyhelöhameesta, pitkävartisista saappaista ja valkoisesta puuvillapaidasta, joka löytyy muuten myös täältä. H&M:ltä löytyi edullisesti näyttävät kultakorut, ja asun kruunasi työkaverini ystävällisesti lainaama upea huivipäähine.


Kuten tavallista, olimme luonnollisesti hillittömän ylipukeutuneita, mutta ainakaan morsiuspari ei tuntunut pistävän pahakseen. Häät olivat todella hauskat, ja parin sateisen päivän väliin osui sopivasti yksi poutainen parahiksi hääpäiväksi, joten saimme nauttia Thamesin rannan maisemista myös laivan kannella.


Kiitokset:
Kuva: Hannes Mäkinen
Huivipäähinen laina: Lara<<Takaisin projekteihin